2012. november 21., szerda

Nahát, hogy mennek a napok...

Judit mesél nektek :)

Amióta nem jelentkeztünk azóta ezek történtek velünk:
Visszaérkeztünk Sideből, a nagy kirándulásról autóstoppal és kezdődött az élet ismét Konyába.

Kedden szabadok voltunk, mostunk és pihentünk, a szokásos egy kirándulás után.

Szerdán reggel 9-kor gyülekező a koli előtt és irány Cumra. Semmi kedvem nem volt elmenni, mert még a házimat sem csináltam meg, de Tes mondta, hogy muszáj…. Ellátogattunk egy cukor/csokigyárba, utána meg az egyetemnek egy másik kihelyezett részére, ahol megvendégeltek minket speciális török étellel, amit akkor szolgálnak fel, ha esküvő van. Nem volt rossz, de csak ezért nem megyünk itt férjhez :) Befejezésként elmentünk egy állatkertbe, ahol mi már előtte jártunk, így én kint a padon megvártam őket, egy osztrák lánnyal beszélgettem addig. Ja és amit itt állatkertnek hívnak, az nem állatkert: kutyákkal és macskákkal, semmi egzotikus állat…
Big M. és Lukasz...a legjobbak :)

"kedvenc" szomszédunk, én, ausztriai lány
ebédünk
Hétvégén kicsit fellendült a társasági életünk. Egész héten keddtől szombatig Kornéliával és a többiekkel eljártunk együtt fitness clubba, úszni és szaunázni. Ezek az együtt töltött idők jók voltak arra, hogy beszélgessünk, tervezgessünk közösen mit kellene csinálni másnap együtt :)
Szombaton voltak olyan kedvesek, hogy miután bevásároltunk a bazárba, olcsón sok mindent: sajtot, gyümölcsöt, fűszereket, gombát stb….meghívtak minket, hogy együnk együtt velük, ők főznek….:)
Mateusz a legjobb szakács itt a koliba….Kornéliának minden nap elmondjuk mennyire szerencsés, hogy a barátja ilyen jól főz. Speciális török ételt csináltak, speciális török itallal találva, befejezésnek meg gránátalmalé és tea járt mindenkinek. Evés közben meg az ablakból néztük, hogy milyen felvonás van az egyetemen: Atatürk halálának évfordulója volt. Az estét később folytattuk: alkohol, kártyaparti, zene…..Egyfolytában nevettünk, videók is készültek, amelyek természetesen nem publikusak :)
 
 

Következő hét szerdáján elmentünk egy iskolába, ahol fociztunk, gyerekekkel próbáltunk beszélgetni, ebédet is kaptunk. :) Nekünk és a spanyoloknak muszáj volt menni mert az angol tanszékről a koordinátorunk szólt, hogy menjünk. :) Rajtunk kívül még jött Big Mateusz meg három lengyel csaj és 2 ukrán lány és egy srác tartott velünk.
 
 
 
Aztán innentől csak suli és suli, meg úszoda, fitness, szauna, és csak vártuk a Cristina szülinapi partiját…Még egyszer elfogtam a fiúk invitálást vacsira: spenótos sajtos tészta volt a menü, nagyon nagyon finom volt. Még Barbi is megkóstolta, pedig nem is szereti a spenótot :)
Kedden elmentünk csak csajok a piacra és vettünk a Cristinának szülinapi ajándékot….meg hát ilyenkor persze magunkra is gondolunk ha már ott járunk, aztán később a fiúk is csatlakoztak, és együtt visszajöttünk a koliba.

Csütörtökön már elég korán indult a napunk, a kedves szomszédunk miatt, aki minden áldott nap legalább 200szor csukja és nyitja az ajtaját, mint valami idióta (ja és nem csak mi nem szeretjük, hanem senki sem, a pasijával együtt). Voltunk suliba, ahol elő kellett adnunk egy szituációt. Utána elmentem fitnessbe, Barbi addig lepihent. Fitness után Rosának és a török fiúknak segítettem feldíszíteni a lakást a partira, vettünk tortát, lufit meg ami kell. A buli 8 kor kezdődött, jó sokan voltunk :) Részletekbe nem mennék bele, de mindenki szerette a vodkát redbullal és készült jó pár kép is…Cristina elintézte, hogy 11 helyett 12.30 keljen visszaérnünk :) Hát azért ezt sem sikerült betartanunk…gyalogoltunk vissza a hidegbe.
Cristina, Big M., Baska, Rosa :)
Osi, Tomek, Damian, Lukasz, Cristina, Baska, Wlodek, Nela
Barbi, Big M., én, Tomek, Lukasz
Felirat hozzáadása
Másnap alvás, bár Barbara nem tudott aludni és már nagyon akart menni az új plázába, de 6 óráig várnia kellett. Lányokkal együtt elindultunk villamossal, tele volt…ja és ami a legjobb alig volt készpénzünk, de a plázába elfelejtettek bank automatát tenni. El sem hiszem milyen Pláza az ahol nincs automata…Ez Kenya :) Szóval pénz híján nem nagyon költekeztünk…de azért Barbara csak ivott egy kávét a Starbucks-ba :) Visszajöttünk és azóta tervezzük, hogy majd egyszer még visszamegyünk, de nem mostanában…(pénz,pénz)

Na és amivel el vagyok maradva egy ideje:
Már nem tudom mikor, de voltam a Rixosba (hotel, közel a kolihoz); (török barátaim hívtakJ): úszni, szaunázni….Hát úszni nem tudtam, de kaptam eredeti török masszázst a török fürdőbe. Egy török férfi, aki már régóta ezzel keresi kenyerét, hát jól megtisztította a testem. Több mint 2 óráig egy nagyon-nagyon meleg kőlapon kellett feküdnöm: elsőként leradírozta a testem, utána megmasszírozott, végül még a hajam is megmosta. Aztán beöltöztettek és elvezettek a pihenő szobába, ahol lazítanom kellett és persze találkoztam új emberekkel. Akiknek elmeséltem ezt az élményt, hát ők nem tudtak mást mondani, minthogy ők még nem is probálták. Érdekes előbb voltam török masszázson, mint némelyik török származású emberke…na mindegy, nekem is elég volt egyszer, mert bár szeretem a meleget, ez túl sok volt nekem is. Ezután élmény után rá pár napja vettem bérletet a kolihoz közeli uszodába (komplett: úszoda, fitness és szauna: az ár 3 hónapra igen olcsó az otthonihoz képest) Azóta minden nap járok és múlt hét óta Barbara is tagja a csapatnak, együtt izzadunk a fitnessterembe a sok gyorséttermi kaja miatt :)

És akkor a jelenről:
Már egy ideje stresszben élünk, mivel Barbara anyukájától felvilágosítást kaptunk, hogy Izmirbe jól átvertek minket: kétszer kifizettük a szállásunkat, egyszer kézpénzben utána meg levonták a számláról…nem tudunk mit csinálni, mivel számlát nem kaptunk. De hát senki nem érti meg, hogy ez Törökország, itt még egyszer sem kaptunk számlát semmiről. Itt az ÁNTSZ annyi pénzt zsebelni be az államnak, hogy nem lenne többé adósságunk….na mindegy próbáltuk visszaszerezni a pénzt, de hát ez van….a tegnapi nap volt a best (hétfő), voltunk reggel suliba, ahol 2 órán keresztül török nyelven előadást hallgattunk, aztán a jó hír, hogy nem kell most vizsgát tettünk, elég csak a félév végén :) Utána elmentünk együtt ebédelni a spanyol lányokkal (mert hétfő a mi nagy napunk, akkor tartjuk a közös ebédet), aztán a megint rossz hír, hogy Tes sem tudta elintézni, hogy a pénzünket visszakapjuk. Hogy levezessük a napot, elmentünk kondizni. Futás közben a takarítónők körbetakarítottak minket, aztán futunk a megszokott sebességünkön, erre jön a török csajszi és leveszi, persze nem beszél angolul mi nem értünk semmit, de kivoltam, nem hiszem el, ha futunk, akkor hadd már én döntsem el milyen sebességen szeretnék…és edzés után a legjobb az volt, hogy végre egyedül lehettem a szaunába :)
Estefelé megérkezett kedves barátunk Lukasz, aki nem felejtett el minket és hozott nekünk olcsóbb bort, mert ugye nem felejtettétek el, hogy milyen drága itt... Szóval miért is ne, megkóstoltuk, aztán hívtuk Lukit, hogy csatlakozzon, aztán később már mindenki itt volt: parti a mi szobánkba :) Mindenkinek sikerült újból megszegni az összes kolis szabályt: no alkohol no cigi és fiúk a lányok részén...:) A portások meg hát nagyon nem tetszett nekik a dolog…kopogás, fiúk elbújtatása, ágy alá, asztal alá, ki hol talált helyett...1 óra után, mikor már másodszorra jöttek viszont már távozniuk kellett, mert már nagyon-nagyon mérges volt a bácsika…persze Mateusz volt a legjobb, elbújt az asztal alá, úgy hogy senki nem vette észre (mi sem), így sikerült a barátnőjével aludnia, pedig már megmondták neki, hogy ő egy őrült és rossz :) Hát igen ez Konya…szeparálás az nagyon megy nekik….Hát buli után mit is csináltunk volna, mint mosogatás rendrakás és alvás…
Big M., Cristina, Lukasz, Damian, Barbi, Rosa

ajj-jajj szabályszegés...:D
Damian, Mateusz, Nela

Cristina, Lukasz, Barbi
:)
Tegnap reggel megnéztük az elmaradt Barátok Köztöt, utána készülés a bazárra, a vasalásra és majd a pihenésre, mivel holnap suli lesz…Bazárban sikerült mindkettőnknek beszerezni újabb értékes dolgokat... mielőtt indultunk éppen a Morning show-t hallgattunk és a hamisított árukról beszéltek kiemelve drága barátunkat Louis Vuitton-t....csak ide kellene eljönniük mert itt aztán sok-sok Vottyon van...:D úgy hamisítják itt a dolgokat, hogy hihetetlen....:D

Előreláthatólag ha minden jól alakul szombaton ismét utazunk a tengerhez…hírek később… :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése