2012. szeptember 25., kedd

Megérkeztünk :)


Mielőtt belekezdenék mindenkinek köszönöm aki eljött a szombathelyi ill. az otthoni búcsúbulimra. :)

Köszönöm azokat az apróságokat is amikkel megleptek a barátok, szomszédok, ismerősök! :) Mindegyik itt van velem, mert a bőröndbe szorítottam nekik helyet. :)
Többen voltak olyan kedvükbe, hogy borítékokat, ill. becsomagolt ajándékokat kaptam a repülőre, névnapomra, mikulásra, karácsonyra, szilveszterre és szülinapra. Ezeket nyilván csak aznap nyithatom ki és nem is szándékozom, előbb mert nagyon jól fognak esni azok akkor. :)) Itt is vannak ezek a kedvességek:


24-én, hétfő este megérkezett hozzám Judit, mivel együtt mentünk Bécsbe és nálunk aludt. :)
Sikeresen lefeküdtünk fél 12 körül és éjjel fél 3-kor keltünk. Összekészültünk, megindultunk a reptérre, minden simán ment, elköszöntünk anyutól meg aputól aztán mentünk az utunkra.
A repüléstől tartottam mivel pénteken rendesen megbetegedtem és bár kúráltam magam még nem voltam jól. Ennek ellenére nem volt nagyon durva csak a fülem dugult el folyamatosan fel és leszálláskor, Juditnak nem volt ilyen gondja.
Balaton :)

Isztambul
A két gépen kapott „ételünk”:

(felső és a bal sarokban lévő Bécs-Isztambul a jobb oldali Isztambul-Konya)
Jó magyar módjára gondolom tudjátok, hogy mindent elhoztunk amit tudtunk :D

Amúgy tetszett mindkettőnknek a repülés, bár mikor Konya felé érkeztünk a gép rendesen rázkódott elég sokáig, de mivel mindenki nyugodt volt Judittal úgy döntöttünk, hogy ez megszokott :D
Egyébként mindkét gépen látni lehetett, hogy még soha nem ültünk repülőn mert kattintgattunk össze vissza a fényképezővel :D

Megérkeztünk a csomagunk a legvégén jött már nem tudtuk, hogy hol akadt el :P
Elvan már várt minket, taxival jöttünk az egyetemre, amit nem engedett nekünk kifizetni. Találkoztunk Tessel aki az itteni koordinátor, tudta a nevünket mikor mondtuk, hogy Magyarországról jöttünk (ez jó pont :P) sokat nem beszéltünk az udvariasságokon kívül és megmutatta a szobánkat. Semmi extra kettő polcos asztal, kettő szekrény és egy emeletes ágy (kép hamarosan), alvásra tökéletes.

Elvan megmutatta nekünk a postát, közben találkoztunk egyik barátjával Sami-val, elmentünk egy étterembe ahol ettünk konya híres ételéből aminek a neve etliekmek. :) Egyébként nagyon finom volt, úgy ettük mint a palacsintát, szépen összetekerve. :)


A végén most Sami nem engedett minket fizetni pedig mi akartunk de nagyon erősködött.. hát jó, mondtuk, hogy next time…!
Judit, Elvan, én :)
Miután végeztünk elindultunk boltba vásárolni, közben benéztünk Sami nagybátyjához, aki egy családi vállalkozású boltot vezet. Egyszerre oda is jött hozzánk, hogyha bármiben tud segíteni, szóljunk neki, megadta a telefonszámát is és még egy legközelebbi italra is hivatalosak vagyunk. :D

Ez gyorsan lezajlott mentünk vásárolni, semmi extrát csak ami szükséges. :) Elkísértek minket a koliig, hozva az 5 literes vízünket :D Szépen megköszöntünk mindent, ahogy illik. :)

Egyébként ez az egyetemi terület hatalmas…van itt kórház is rengeteg épület ahol tanulnak, posta, bevásárlóközpont, éttermek, stadion, uszoda, villamos hálózat… (képeket majd csinálok)

Nem csak egyetemisták vannak itt rengetegen bejönnek a városból ami minket zavar egyenlőre, nem tudunk mit kezdeni hirtelen ennyi törökkel akik úgy közlekednek, hogy az valami borzalom… :D Mindenesetre ezen kívül eddig minden rendben van :)

Hamarosan jelentkezünk :)
puszik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése